ГоловнаПолітика

Матіос попросив Міноборони перенести експеримент з мінометами "Молот"

Слідчий експеримент на Рівненському полігоні проведуть не 10, а 11 липня.

Матіос попросив Міноборони перенести експеримент з мінометами "Молот"
Фото: ТСН

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос надіслав листа міністру оборони Степану Полтораку з проханням перенести слідчий експеримент з мінометами "Молот" з 10 на 11 липня.

Про це Матіос повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, слідство отримало рішення Рівненського суду про проведення експерименту тільки о 17:00 9 липня, у зв'язку з чим просить перенести його.

"Причина проведення експертизи тільки у середу 11.07.2918 р. - експертам необхідно прибути на полігон, ознайомитися з наявними наразі зібраними доказами та матеріалами кримінального провадження, а також визначитися з необхідною методикою підриву/детонації", - пояснив Матіос.

Він додав, що Міноборони надало для експерименту два міномети "Молот" з тієї ж заводської партії, що і міномет, який призвів до загибелі військовослужбовців.

Раніше голова парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський запросив всіх охочих на слідчий експеримент щодо "Молота". Як виявилося, акредитуватися туди було неможливо.Нагадаємо, 6 липня через розрив міномета "Молот" на Рівненському полігоні від отриманих травм, несумісних з життям, троє військовослужбовців загинули, ще дев'ять отримали поранення. Загиблі були бійцями 15 окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади і базується в Ужгороді.

Президент Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку і начальнику Генштабу ЗСУ Віктору Муженку доповісти про підсумки розслідування інциденту наступного тижня, а також розпорядився призупинити використання цих мінометів у зоні АТО.

Трагедія на Рівненському полігоні - це не перший вибух "Молота", який призвів до жертв. У липні 2016 року в результаті вибуху міномета на полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області загинули дві людини. 30 березня 2017 року в Авдіївці в результаті вибуху міномета "Молот" загинуло троє бійців АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram