ГоловнаПолітика

Українського консула пустили у СІЗО до Сущенка

Український журналіст намагається отримати дозвіл на дзвінки рідним.

Українського консула пустили у СІЗО до Сущенка
Роман Сущенко
Фото: Прямой

Українського консула Геннадія Барескаленка пустили до незаконно засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка. Про це повідомила дочка Сущенка Юлія, передає видання "Укрінформ".

"Консулу сьогодні вдалося відвідати у СІЗО "Лефортово" батька. Він почуває себе нормально, якщо можна так сказати, враховуючи всі умови, в яких він перебуває ось уже майже два роки", - сказала Юлія.

Дочка Сущенка повідомила, що він намагається отримати дозвіл на дзвінки рідним.

"Передає всім привіт. Подав документи на дозвіл на дзвінки рідним, але коли їх нададуть - невідомо", - зазначила вона.

Нагадаємо, 4 червня 2018 року суд у Москві визнав Сущенка винним у шпигунстві і засудив до 12 років колонії суворого режиму. Міністерство закордонних справ України висловило РФ протест через цей вирок.

Кореспондент українського інформагентства "Укрінформ" у Франції Роман Сущенко був затриманий в Москві у вересні 2016 року, коли приїхав у Росію відвідати родичів. У жовтні ФСБ РФ висунула Сущенкові офіційне звинувачення у шпигунстві.Президент Петро Порошенко в лютому 2018 року заявив, що Україна готова обміняти спійманих на Донбасі російських солдатів на українських заручників, яких утримують в Росії, зокрема на журналіста Романа Сущенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram