ГоловнаПолітика

Регламентний комітет запропонував закрити кулуари Ради для журналістів

Для співробітників ЗМІ можуть зробити прес-центр на третьому поверсі.

Регламентний комітет запропонував закрити кулуари Ради для журналістів
Фото: Макс Требухов

Комітет Верховної Ради з питань регламенту і організації роботи парламенту запропонував закрити доступ у кулуари парламенту для журналістів.

Згідно з рекомендаціями, прийнятими комітетом на чолі з депутатом від "Народного фронту" Павлом Пинзеником, для журналістів на третьому поверсі кулуарів зроблять прес-центр, а на перший і другий поверхи будуть пускати тільки народних депутатів, а також представників органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, іноземних громадян і громадян України за службовими посвідченнями, тимчасовими і гостьовими квитками.

На другому поверсі розташований вхід у пленарний зал, тому там зазвичай журналісти спілкуються з депутатами. На другому поверсі депутати також дають брифінги. На третьому поверсі розташована прес-ложа.

Підставою для такого рішення регламентного комітету став інцидент, що стався в травні 2018 року, коли один із фотографів оприлюднив знімок, на якому одна з представниць ЗМІ показувала непристойний жест на камеру. Її з подругою після цього звинуватили в неповазі до парламенту та позбавили акредитації.

Нагадаємо, в 2013 році правляча Партія регіонів пропонувала посадити журналістів у Раді за скло, відгородивши ложу преси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram