ГоловнаПолітика

Порошенко про Лук'яненка: він був символом незламності українського духу

"Він з когорти справжніх Героїв! А вони не вмирають".

Президент Петро Порошенко висловив співчуття у зв'язку зі смертю українського дисидента і колишнього народного депутата України Левка Лук'яненка. "Смерть вирвала в нас того, хто був живим символом незламності українського духу, хто завоював нам незалежність України у ХХ столітті - Левка Лук'яненка. Його не зламали ні радянські концтабори, ані не злякала нинішня російська агресія. Він передав нам головний вогонь свого життя - любов до України. Він з когорти справжніх Героїв! А вони не вмирають. Вічна пам'ять..." - написав Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав Лук'яненка справжнім Героєм України. "Помер Левко Лук'яненко. Людина, яка все своє життя присвятила служінню Україні. Боротьбі за її свободу і незалежність. Справжній Герой України. Спочивай з миром, Левко Григоровичу", - написав Гройсман у Facebook.

Левко Лук'яненко народився 24 серпня 1928 року в Хрипівці Чернігівської області. За часів СРСР був дисидентом. Він був співзасновником Української гельсінської групи, автором Акта проголошення незалежності України і колишнім депутатом Ради кількох скликань.

Лук'яненко помер 7 липня в лікарні у Києві після тривалої хвороби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram