ГоловнаПолітика

Чиновників Південно-Західної залізниці викрили в розтраті 20 млн гривень

Трьом фігурантам справи повідомлено про підозру.

Чиновників Південно-Західної залізниці викрили в розтраті 20 млн гривень
Фото: Wikimedia Commons

Співробітники Служби безпеки України зафіксували факт розтрати посадовими особами регіональної філії "Південно-Західна залізниця" 20 млн гривень при закупівлі запчастин для рухомого складу.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що чиновники закупили за завищеною ціною комплектуючі до електровозів і прийняли на баланс запчастини, які, згідно з експертними дослідженнями, не відповідають державним стандартам якості.

"Згідно з висновками фахівців, використання неякісних запасних частин могло призвести до завчасного виходу їх з ладу і спричинити людські жертви, завдати багатомільйонних збитків на об'єктах критичної інфраструктури. Усю продукцію вилучено, на неї накладено арешт", - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Трьом фігурантам справи повідомлено про підозру.

Нагадаємо, раніше співробітника Південно-Західної залізниці звинуватили в закупівлі старих протигазів. Зловживання завдали держпідприємству майже 400 тис. гривень збитків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram