ГоловнаПолітика

Комісія ГПУ намагалася провести позапланову перевірку департаменту Горбатюка

Між Горбатюком, начальниками відділів департаменту і членами комісії виник конфлікт.

Комісія ГПУ намагалася провести позапланову перевірку департаменту Горбатюка
Фото: www.segodnya.ua

Комісія Генеральної прокуратури спробувала провести позапланову перевірку роботи департаменту спеціальних розслідувань у п'ятницю, 6 липня.

Про це повідомляють "Українські новини".

Відзначається, що вдень, близько 12:00, комісія у складі чотирьох осіб прибула в приймальню начальника департаменту Сергія Горбатюка і заявила про позапланову перевірку.

Між Горбатюком, начальниками відділів департаменту спецрозслідування і членами комісії виник конфлікт. Представники департаменту вимагали від комісії документи з переліком напрямків перевірки. Члени комісії, своєю чергою, вимагали від керівництва департаменту підписати документи про відмову в допуску комісії до перевірки.

Під час перепалки член комісії Галина Захарчук обізвала керівників департаменту спецрозслідування боягузами. Після цього перевіряючі покинули департамент.

Горбатюк заявив, що цю перевірку проводили для того, щоб знайти підстави для його звільнення і реорганізації департаменту.

"Вони не хочуть нам надавати документи про те, що саме мають намір перевірити. Вони сьогодні прийшли спеціально зафіксувати нашу відмову. Ми ж говоримо, що ми готові до перевірки, але вимагаємо, щоб нам надали документи", - сказав він.

При цьому Горбатюк заявив, що керівництво департаменту формально не відмовляло в перевірці. Однак, за його словами, інцидент може призвести до направлення скарги на його дії в Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокуратури.

Нагадаємо, ГПУ має намір реорганізувати департамент спецрозслідування в слідче управління. Формально ліквідація департаменту відбуватиметься шляхом поділу прокурорів і слідчих. Відділ процесуальних керівників департаменту Горбатюка буде приєднаний до загального департаменту процесуальних керівників під керівництвом заступника генпрокурора Юрія Столярчука. Слідчих департаменту готують перевести до складу Головного слідчого управління.

Начальник департаменту Горбатюк заявив, що не має наміру подавати у відставку в зв'язку з реорганізацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram