ГоловнаПолітика

Парубій: є ще надії на те, що питання ЦВК вирішать наступного тижня

"Я не можу говорити всі деталі, тому що тривають консультації".

Парубій: є ще надії на те, що питання ЦВК вирішать наступного тижня
Фото: Макс Требухов

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що питання призначення нової Центральної виборчої комісії ще можуть розглянути наступного пленарного тижня.

"Можу сказати вам, що є ще надії на те, що питання ЦВК можуть вирішити наступного тижня. Я не хочу говорити про всі деталі, тому що є декілька пропозицій, які надходять від різних політичних фракцій", - сказав він журналістам у п'ятницю.

Парубій визнав, що якщо президент Петро Порошенко змінить подання на призначення нових членів комісії і в ньому буде хоча б одна нова кандидатура, то її спецперевірка займе півтора місяця. Але деякі пропозиції, які лунали під час політичних консультацій, дозволяють розглянути питання ЦВК наступного тижня, заявив спікер.

"Я не можу говорити всі деталі, тому що тривають консультації. Я можу тільки висловити своє переконання, що новий склад ЦВК повинен бути обраний якомога швидше", - сказав Парубій.

Наступний пленарний тиждень буде останнім на поточній, восьмій сесії. Дев'ята сесія Верховної Ради розпочнеться аж у вересні.

"Щодо дострокових виборів, то можу вам сказати, для них немає жодних підстав. Я про це неодноразово говорив і повторюю. Я був змушений вивчити детально - це повинні бути Конституцією передбачені обставини, але навіть поза передбаченими Конституцією обставинами, повинна бути елементарна здорова логіка", - додав Парубій.

Нагадаємо, вранці 5 липня під час рейтингового голосування питання про звільнення і призначення членів ЦВК підтримали тільки 189 нардепів. Після цього Блок Петра Порошенка відмовився брати участь у голосуваннях.

Відмова Ради голосувати за зміну членів ЦВК пов'язана з побоюваннями, що більшість нового складу буде підконтрольною президентові Петру Порошенку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram