ГоловнаПолітика

Колишні журналісти НСТУ закликали до звільнення Аласанії

Голову правління звинувачують у "цензурі, розвалі регіональних ТРК і корупції".

Колишні журналісти НСТУ закликали до звільнення Аласанії
Фото: Конгрес культури

Колишні журналісти Національної суспільної телерадіокомпанії України закликають Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення розірвати контракт з головою правління НСТУ Зурабом Аласанією.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми, представники журналістської спільноти, вимагаємо від Держкомтелерадіо за порушення умов розірвати контракт з головою правління НСТУ Зурабом Аласанією, який ввів цензуру, розвалив регіональні телерадіокомпанії, замішаний у корупційних скандалах", - заявив на прес-конференції в четвер екс-перший заступник директора "Українського радіо" Роман Чайковський.

Він зазначив, що правління компанії - це виконавчий орган, в якому не повинно бути виконавчого директора (з 5 липня 2017 року ним є колишній міністр туризму АР Крим Олександр Лієв, - ред.) з багатьма його заступниками.

"Повинен безпосередньо керувати Аласанія і співтовариші, як правління та його голова. Крім того, є величезні перекоси у структурі компанії", - зазначив Чайковський.

Журналісти, які вимагають відставки Аласанії, вказують, що нинішні керівники НСТУ виписують собі надмірно високі премії.

"У вересні 2016 року зарплата більш ніж 30 тис. грн була лише у двох осіб, а вже в листопаді 2017 року таких людей було 49. Це при тому, що в цей період у генерального директора регіональної компанії був оклад всього 8 тис. грн", - зазначила колишній працівник Житомирської регіональної дирекції телерадіокомпанії Ніна Собкович.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів призначив Зураба Аласанію генеральним директором НТКУ 26 березня 2014 року.

1 листопада 2016 року він заявив про подання заяви про звільнення з посади за власним бажанням, зважаючи на проблеми з бюджетом пісенного конкурсу "Євробачення-2017" і аналогічні труднощі з державним фінансуванням, що формується в Україні на базі НТКУ Суспільного телебачення і значним психологічним навантаженням через тиск з боку громадськості і політиків.

10 квітня 2017 року Наглядова рада суспільного мовлення обрала Аласанію новим головою правління.

Зураб Аласанія - журналіст, засновник і директор інформаційного агентства "МедіаПорт" (Харків).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram