ГоловнаПолітика

Сестра Сенцова розповіла деталі побачення з політв'язнем

"Він вмирати не збирається, і здаватися теж".

Сестра Сенцова розповіла деталі побачення з політв'язнем
Фото: Сергей Нужненко

Український режисер, політв'язень Олег Сенцов не збирається припиняти голодування і вірить, що його звільнять з колонії.

Про це двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан, яка побувала з ним на короткостроковому побаченні вперше за 4 роки, розповіла Громадському.

"Ми обговорили з ним дуже багато: починаючи з жартів, завершуючи дуже серйозними проблемами. Олег сильно схуд і сильно постарів - це відразу кидається в очі, особливо коли так довго його не бачив. Він вмирати не збирається, і здаватися теж", - сказала Каплан.

За її словами, Олег переважно лежить, йому важко рухатися.

Сенцов також розповів сестрі про зустріч з російським омбудсменом Тетяною Москальковою. За словами Каплан, ніякої конкретики в них не було, вони не обговорювали умови його помилування. Москалькова тільки заявила Сенцову, що він "має кращий вигляд краще, ніж на фото".

"Олег сам вірить, що його випустять, впевнений у перемозі і вважає, що це буде великий провал, якщо випустять тільки його. Нехай випустять не всіх (політв'язнів Кремля - ред.), але хоч ще когось", - сказала сестра Сенцова.

З розваг у Сенцова телевізор, він пише, редагує свої старі записи. Просить не надсилати йому книжки, яких у нього дуже багато.

Сьогодні вже 53-й день голодування Сенцова. Його затримали 2014 року. А у 2015-му йому пред'явили звинувачення в тероризмі і засудили до 20 років в'язниці.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram