ГоловнаПолітика

Закони набуватимуть чинності після публікації в інтернеті

Верховна Рада внесла зміни до законів про офіційну публікацію документів.

Закони набуватимуть чинності після публікації в інтернеті
Фото: Макс Левин

Закони і нормативні акти набуватимуть чинності після публікації в інтернеті. Відповідний законопроект депутати Верховної Ради підтримали сьогодні у першому читанні 240 голосами.

Документ визначає, що доведення до відома населення законів України та інших нормативно-правових актів здійснюється, зокрема, шляхом їх офіційного оприлюднення (опублікування) відповідно до закону державними друкованими ЗМІ та офіційними друкованими виданнями (офіційними виданнями) і розміщення на офіційних сайтах органів держвлади та органів місцевого самоврядування.

Планується, що публікація законів та інших актів ВР в газеті "Голос України" вважатиметься офіційним оприлюдненням (опублікуванням), а офіційне опублікування постанови Кабінету міністрів України буде здійснюватися в газеті "Урядовий кур'єр".

Водночас дія закону "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" не поширюється на державні друковані засоби масової інформації, засновниками або співзасновниками яких є органи державної влади.

Нагадаємо, сьогодні під час пленарного засідання Верховна Рада зібрала голоси для ухвалення рішень без фракції Блоку Петра Порошенка, яка відмовилася брати участь в ухваленні рішень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram