ГоловнаПолітика

Посольство США закликало Росію негайно звільнити політв'язнів

У дипломатичному відомстві зазначили, що сьогоднішній вирок винесено за сумнівними звинуваченнями.

Посольство США закликало Росію негайно звільнити політв'язнів
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Посольство США вважає, що вирок суду в Криму активісту Володимиру Балуху до 5 років колонії був винесений за сумнівними звинуваченнями.

Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні у мікроблозі Twitter.

"Кримський активіст Володимир Балух, який з березня голодує на знак протесту, щойно був засуджений до 5 років в'язниці за дуже сумнівними звинуваченнями. Росія повинна звільнити політв'язнів ЗАРАЗ", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо про вирок Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тис. рублів (близько 4 тис. гривень). Активіста засудили до такого тюремного терміну за двома кримінальними справами.

4 серпня 2017 року суд в анексованому Криму засудив Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі у колонії-поселенні і до штрафу в розмірі 10 тис. рублів. Другу справу проти активіста порушили через заяву начальника ізолятора тимчасового утримання в селищі Роздольне, який стверджує, що Балух його побив.

Балух був затриманий 8 грудня 2016 року. під час обшуків з даху його будинку російські правоохоронці зняли український прапор, він також розмістив на стіні свого будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram