ГоловнаПолітика

Голова Європарламенту схвалив виділення 1 млрд євро для України

Перший транш у розмірі 500 млн євро можливий у вересні.

Голова Європарламенту схвалив виділення 1 млрд євро для України
Антонио Таяни

Голова Європейського парламенту Антоніо Таяні підписав рішення про виділення Україні 1 мільярда євро макрофінансової допомоги.

Про це повідомив посол Україна в Бельгії Михайло Точицький.

"Рішення Європарламенту і Ради ЄС про виділення Україні макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро підписано сьогодні президентом ЄП Таяні напередодні саміту Україна-ЄС. Велике спасибі за підтримку всім друзям України в ЄС", - написав він у Twitter.

Раніше, 26 червня, виділення €1 млрд допомоги Україні схвалила Рада Євросоюзу, 13 червня - підтримав Європарламент, а 29 травня - комітет постійних представників держав Європейського Союзу COREPE.

Надання Європейським Союзом Україні макрофінансової допомоги розраховано на два платежі протягом 2,5 років за умови прогресу в боротьбі з корупцією. Кредит покликаний підтримувати економічну стабілізацію і програму структурних реформ, доповнюючи ресурси, що надаються МВФ і іншими донорами. Виділення макрофінансової допомоги прив'язане до прогресу в боротьбі з корупцією (зокрема до створення Антикорупційного суду) і до виконання програми МВФ.

Перший транш у розмірі 500 млн євро можливий вже у вересні за умови відновлення програми кредитної допомоги від Міжнародного валютного фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram