ГоловнаПолітика

Данішевська: настав час активізувати процедуру ліквідації Верховного Суду України

Голова ВС заперечує існування двох Верховних судів в Україні.

Данішевська: настав час активізувати процедуру ліквідації Верховного Суду України
Фото: Макс Требухов

Голова Верховного суду Валентина Данішевська вважає, що потрібно активізувати ліквідацію Верховного суду України. Це вона зазначила під час прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє Укрінформ.

"Вони (судді ВСУ - ред.) не заважають здійснювати правосуддя. Ми теж не заважаємо їм вирішувати питання, які вони вважають за потрібне вирішувати. Але ця пауза занадто затягнулася. Минуло півроку, і, напевно, настав час активізувати процедуру ліквідації Верховного суду України", - сказала вона.

На думку Данішевської, під час ліквідації суддям ВСУ повинні надати державні гарантії, на які вони мають право.

"Цим будуть займатися ВККСУ і ВРП, але дотримання закону, який передбачає ліквідаційну процедуру, має відбутися", - додала вона.

Данішевська також спростувала, що в Україні існують два Верховних суди.

"Ми чуємо, що в Україні існують два Верховних суди, це не відповідає дійсності. Адже Верховний суд діє в двох іпостасях. З одного боку, як орган, який здійснює правосуддя, а з іншого боку, як юридична особа, що забезпечує діяльність Верховного суду як органу. Орган такий як Верховний суд в Україні один", - сказала вона.

Данішевська також висловила сподівання, що ліквідація Верховного суду України "пройде без ексцесів".

Нагадаємо, новий Верховний Суд запрацював 15 грудня 2017 року. 21 червня 2018 року на сайті Міністерства юстиції України оприлюднено повідомлення про рішення щодо припинення Верховного суду України як юридичної особи в результаті ліквідації.

Виконувач обов'язків голови Верховного Суду України Василь Гуменюк повідомив Генеральному прокурору Юрію Луценку про вчинення злочину у зв'язку з ліквідацією ВСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram