ГоловнаПолітика

"Народний фронт" вимагає пояснень від депутатів, які бойкотують голосування з законопроекту про контрабанду

Законопроект вводить кримінальну відповідальність за контрабанду.

"Народний фронт" вимагає пояснень від депутатів, які бойкотують голосування з законопроекту про контрабанду
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народного фронту" обурена тим, що Верховна Рада України не включила до порядку денного проект закону про встановлення кримінальної відповідальності за контрабанду. Про це йдеться в офіційному зверненні партії, опублікованому на офіційному сайті.

"З року в рік зростає кількість порушень митних правил. На це вказує офіційна статистика. У зв'язку з цим міністр Арсен Аваков вийшов з ініціативою повернути кримінальну відповідальність за контрабанду. МВС розраховує, що за рахунок припинення контрабандних схем в бюджет надходитиме додаткових 70-100 млрд гривень, а це приблизно 4 млрд доларів. Йдеться про суму, що дорівнює майже половині витрат на оборону і безпеку в Державному бюджеті цього року", - говориться у зверненні.

У "Народному фронті" вважають, що парламентарії, які не підтримали ініціативу Кабінету Міністрів і міністра внутрішніх справ, "виступили покровителями контрабандних картелів".

"Це неприпустимо, коли вся країна повинна працювати над розвитком сектору оборони, повинна спрямовувати ресурси на розвиток інфраструктури та економіки, працювати над підвищенням зарплат і пенсій, а в цей час величезні кошти вимиваються з державного бюджету", - говорять в НФ.

"Народний фронт" наполягатиме на ухваленні цього закону. Ми закликаємо лідерів політичних фракцій, які бойкотували це голосування, надати публічні пояснення і підтримати введення кримінальної відповідальності за контрабанду при повторному розгляді цього питання у Верховній Раді", - йдеться у зверненні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram