ГоловнаПолітика

Комітет ВР з питань правосуддя готовий розглядати законопроекти про скасування недоторканності

Якщо в середу документи пройдуть комітет, Рада зможе включити їх до порядку денного в четвер.

Комітет ВР з питань правосуддя готовий розглядати законопроекти про скасування недоторканності
Фото: Сергей Нужненко

Комітет ВР з питань правосуддя може завтра на засіданні розглянути законопроекти про скасування депутатської недоторканності.

У цьому випадку вже в четвер парламент зможе проголосувати за них на пленарному засіданні.

Про це в коментарі Lb.ua заявив заступник голови Комітету ВР з питань правосуддя, нардеп фракції БПП Сергій Алексєєв.

"Завтра відбудеться засідання нашого комітету. Хоча в проекті порядку денного на завтра ще немає цих законопроектів (президентського і депутатського про скасування недоторканності, які вже розглянув КСУ, - ред.). Але якщо сьогодні звучали політичні заяви, що в четвер буде розглянуто питання про внесення змін до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності, ці законопроекти за пропозицією нардепів можуть бути включені до порядку вже завтра. Тоді в четвер їх можна буде виносити в зал", - заявив Алексєєв.

Представник президента в парламенті Ірина Луценко в кулуарах парламенту зазначила, що президентська фракція буде наполягати на розгляді законопроектів профільним комітетом завтра.

Також вона анонсувала, що БПП "буде голосувати за президентський законопроект про скасування недоторканності, який передбачає скасування недоторканності вже для парламенту наступного скликання, з 2020 року... Але для початку це питання регламенту повинен розглянути профільний комітет".

Нагадаємо, що для внесення змін до Конституції парламент на поточній сесії має проголосувати не менш як 226 голосами. А вже восени, на наступній сесії для прийняття закону в цілому, знадобиться конституційна більшість - 300 голосів нардепів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram