ГоловнаПолітика

Лапін: дискусії щодо складу ЦВК триватимуть аж до четверга

"Буде ганебно, якщо ми проголосуємо за звільнення членів ЦВК і не зможемо призначити нових".

Лапін: дискусії щодо складу ЦВК триватимуть аж до четверга
Фото: LB.ua

Остаточних політичних домовленостей щодо нового складу Центральної виборчої комісії не досягнуто, вони продовжаться аж до четверга.

Про це в коментарі LB.ua перед початком ранкового засідання парламенту заявив член Комітету ВР з питань правосуддя і народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Лапін.

"На цей момент є 14 поданих кандидатів на вакантні 13 місць у ЦВК. До цього часу не подано кандидата в ЦВК від «Опоблоку». А це проблема. Адже якщо ми не призначимо складу нової ЦВК з урахуванням представництва від усіх фракцій, то можемо наступити на ті самі граблі, що і Росія. Адже в Резолюції ПАРЄ чітко прописані вимоги про представництво всіх політсил у новій комісії", - заявив він.

За словами Лапіна, переговори всередині коаліції щодо призначення ЦВК триватимуть аж до четверга, на коли заплановано голосування за звільнення членів поки що діючої ЦВК і призначення нового складу.

"Дискусія триває. Останніх політичних домовленостей ще не досягнуто. Зараз визначається дискусія про те, як же ми будемо голосувати за призначення нових членів, хто буде відсіяний з 14 кандидатів на 13 місць. Оскільки буде ганебно, якщо ми проголосуємо за звільнення членів діючої ЦВК і не зможемо призначити нових", - сказав він.

Нагадаємо, 5 лютого президент Петро Порошенко вніс у Раду подання на призначення нових членів ЦВК у складі Алли Басалаєвої, Наталії Бернацької, Михайла Вербенського, Андрія Євстигнєєва, Ірини Єфремової, Ольги Желтової, Олега Конопольського, Світлани Кущової, Ольги Лотюк, Віталія Плукаря, Євгенія Радченка, Тетяни Сліпачук, Леонтія Шипілова і Тетяни Юзькової. 14 осіб претендують на 13 вакантних місць у комісії.

У нинішньому складі ЦВК залишилося тільки два члени, чий термін повноважень не минув.

Згідно з Конституцією, Рада призначає і звільняє членів ЦВК за поданням президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram