ГоловнаПолітика

В Італії в справі нацгвардійця Марківа планують заслухати свідків з України

Звинувачення проти Марківа ґрунтується на свідченнях іноземних журналістів.

В Італії в справі нацгвардійця Марківа планують заслухати свідків з України
Фото: mvs.gov.ua

Адвокат нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинувачують в причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі, планує запросити на процес в Італії свідків з України.

Про це Раффаеле делла Валле заявив у коментарі Громадському.

За словами адвоката, вони повинні допомогти пролити світло на те, що сталося на горі Карачун в травні 2014 року.

Раффаеле делла Валле додав, що він бачиться з Марківим десять днів. Після року в тюрмі той відчуває себе пригнічено.

"Віталій деморалізований. Він навіть не стріляв, накази не віддавав, був простим солдатом, і зовсім незрозуміло, чому з 300 солдатів, які були на горі, заарештували саме Марківа", - зазначив захисник.

Звинувачення проти Марківа ґрунтуються на свідченнях журналістів - француза Вільяма Рогелона, який був на Донбасі разом з Роккеллі і отримав поранення того ж дня, а також італійських журналістів, які спілкувалися з Віталієм телефоном.

За словами адвоката, "він сказав їм одне, а журналісти розповіли зовсім інше. Вони запитали - можемо під'їхати? Він сказав - не їдьте сюди, тут стріляють всюди. Це зрозуміло, тому що йде війна. Карабінери інтерпретували ці слова як "я стріляв у всіх неозброєних громадян". На основі цього проти нього завели справу, інших доказів немає. Це просто абсурд".

Суд над Віталієм Марківим розпочнеться 6 липня в італійському місті Ассізі.

Нагадаємо, Марківа, який має громадянство України та Італії, заарештовано 30 червня минулого року в Болоньї за підозрою в умисному вбивстві Андреа Роккеллі на Донбасі 24 травня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram