ГоловнаПолітика

Денісова закликала послів ЄС підтримати Україну в звільненні політв'язнів Кремля

Російська Федерація не виконує ні домовленостей, ні міжнародні конвенції.

Денісова закликала послів ЄС підтримати Україну в звільненні політв'язнів Кремля
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова закликала послів Європейського Союзу підтримати Україну в прагненні звільнити українських політв'язнів, яких утримує Росія.

На зустрічі з послами Денісова наголосила, що Російська Федерація не виконує ні домовленостей між президентами, ні міжнародні конвенції, ні власне законодавство, повідомляється на сайті омбудсмена.

"Україна зі свого боку зробила всі належні кроки. З огляду на попередні домовленості, президент України Петро Порошенко взяв на себе зобов'язання надати дозвіл пані Москальковій приїхати в Україну, незважаючи на те, що у неї була заборона на в'їзд", - сказала український омбудсмен.

Також Денісова звернула увагу послів на ситуацію з Олегом Сенцовим.

"Окремо хочу зауважити, що інформація, яка надходить про Олега Сенцова, дуже суперечлива. І у мене є підозра, що Олега годують невідомою сумішшю. Ця підозра підтверджується фактом - листом від радника президента РФ Михайла Федотова. У ньому чітко зазначено, що з 8 червня Олега Сенцова годують якоюсь сумішшю. Що це за суміш, в ній складові - ми не знаємо", - зазначила Денісова.

Вона закликала підтримати Україну в прагненні звільнити всіх українських політв'язнів, яких утримує Росія. Нагадаємо, минулого тижня Денісова відвідала колонію в Лабитнангі, де міститься український режисер Олег Сенцов, однак потрапити до політв'язня їй не вдалося. Раніше Денісова закликала голову Адміністрації Президента Росії Володимира Путіна Антона Вайна забезпечити виконання домовленостей про відвідування політичних в'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram