ГоловнаПолітика

Верховний суд відмовив Азарову у відновленні виплати пенсії в Україні

Екс-прем'єр остаточно програв судову тяганину про відновлення пенсійних виплат.

Верховний суд відмовив Азарову у відновленні виплати пенсії в Україні
Фото: argumentua.com

Верховний суд України відмовив представникам колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова у відновленні виплати йому пенсії в повному обсязі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на постанову суду від 21 червня 2018 року.

Відзначається, що 25 травня 2016 року представник позивача звернувся до управління Пенсійного фонду із заявою, в якій просив відновити виплату пенсії Азарову з квітня 2015 року та здійснювати цю виплату поштою.

Раніше, в лютому 2015 року, ПФ листом поінформував Генеральну прокуратуру України про те, що Азаров з 6 лютого 2008 року отримує пенсію, призначену відповідно до закону "Про статус народного депутата України" в розмірі 17,252 тис. гривень. Виплата пенсії здійснюється шляхом зарахування на його рахунок в Ощадбанку, однак, згідно з листом ПФ, виплата пенсії Азарову не проводиться.

24 лютого 2016 року Печерський райсуд Києва наклав арешт на грошові кошти в розмірі 199,576 тис. грн на одному банківському рахунку і в сумі 2 млн 373 тис. 042 грн на іншому банківському рахунку в Ощадбанку на ім'я Азарова і заборонив видаткові операції.

Київський апеляційний адмінсуд 28 вересня 2016 року зобов'язав управління ПФ розглянути заяву представника Азарова про відновлення виплати пенсії. А Вищий адміністративний суд постановою від 31 травня 2017 року залишив постанову суду апеляційної інстанції без змін.

Однак, Азаров через свого представника 19 липня 2017 року звернувся із заявою про скасування цієї постанови. Суддя Верховного суду України постановою від 28 липня 2017 року відкрив провадження у справі і зажадав його з Подільського райсуду Києва.

12 січня 2018 року керівник апарату Верховного суду передав заяву Азарова в Касаційний адміністративний суд. 21 червня 2018 року Колегія суддів відмовила представникам Азарова в задоволенні заяви. Відзначається, що постанова є остаточною і оскарженню не підлягає, за винятком випадку, встановленого п.3 ч.1 ст. 237 Кодексу адміністративного судочинства.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року МВС почало досудове розслідування щодо чиновників Пенсійного фонду, які виплачували пенсії Віктору Януковичу і Азарову. В кінці квітня 2015 року міністр соціальної політики Павло Розенко повідомляв, що виплата пенсій Януковичу і Азарову заморожена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram