ГоловнаПолітика

Путін і Трамп не будуть обговорювати Крим, - Пєсков

"Путін готовий шукати компроміси з Трампом з усіх інших питань".

Путін і Трамп не будуть обговорювати Крим, - Пєсков
Президент США Дональд Трамп и президент России Владимир Путин во время встречи на саммите АТЭС в Дананге, Вьетнам, 11 ноября 201
Фото: EPA/UPG

Питання анексії Криму не стоїть на порядку денному зустрічі президента США Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна.

Про це заявив журналістам прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передає Reuters.

"Президент Росії неодноразово заявляв і роз'яснював своїм співрозмовникам, що на порядку денному такого питання, як Крим, немає", - сказав Пєсков.

Водночас, за його словами, Путін готовий шукати компроміси з Трампом з усіх інших питань.

Нагадаємо, зустріч Путіна і Трампа відбудеться 16 липня в Гельсінкі відповідно до досягнутих домовленостей. Трамп заявив, що на зустрічі порушить питання втручання Росії в американські вибори. Також, за його словами, обговорюватимуть теми України та Сирії. На запитання, чи зможуть США визнати Крим частиною Росії, Трамп відповів: "Подивимося".

Раніше Трамп неодноразово висловлював зацікавленість у відновленні позицій Путіна на світовій арені. Зокрема, він виступив за повернення до формату "Великої вісімки" за участю Росії. Президент США зазначив, що під час особистої розмови з Путіним на саміті G7 він неодмінно попросив би його "забратися" з України і Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram