ГоловнаПолітика

Саакашвілі виявив бажання повернути грузинське громадянство

Політик хоче взяти участь у виборах президента Грузії.

Саакашвілі виявив бажання повернути грузинське громадянство

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі звернувся до діючого президента Георгія Маргвелашвілі з вимогою повернути йому грузинське громадянство.

В ефірі телекомпанії "Руставі-2" Саакашвілі заявив, що йому має бути надано право повернутися в країну для участі в президентських виборах. За його словами, в процесі позбавлення його громадянства були зафіксовані порушення, зазначає "Новини-Грузія".

"Маргвелашвілі - абсолютний боягуз, бо, в першу чергу, він відняв у мене громадянство. Якщо в нього є елементарна мужність, якщо в ньому є хоч крапля людського, нехай поверне мені грузинське громадянство", - заявив Саакашвілі.

Він також заявив, що між ним і грузинським народом ніколи не буде ніяких "фільтрів".

"Нехай посунуться всі. У мене немає нічого, крім чистих рук і моєї репутації. Впустіть мене в Грузію, і я покажу вам, кого боїться уряд і ким будуть лякати народ", - сказав третій президент Грузії.

Нагадаємо, Саакашвілі втратив громадянство Грузії наприкінці 2015 року в зв'язку з отриманням паспорта України. Але влітку 2017 року українське громадянство Саакашвілі було припинено. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення паспорта.

Через півроку Саакашвілі в порядку реадмісії вислали до Польщі за незаконний перетин кордону. Після цього Саакашвілі отримав посвідчення особи в Нідерландах, громадянкою яких є його дружина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram