ГоловнаПолітика

Бурбак: у Конституції слід ввести реальну систему стримувань і противаг

Дискусія про зміни до Конституції повинна бути публічною.

Бурбак: у Конституції слід ввести реальну систему стримувань і противаг
Фото: Владислав Мусиенко

"Народний фронт" закликає до предметної дискусії про зміни в Конституцію. Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

Він нагадав, що лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк оприлюднив розгорнуті пропозиції конституційних змін.

"Перш за все йдеться про виконання волі українського народу: закріплення в Конституції мети членства в НАТО і Євросоюзі. Крім того, пропонуються конституційні новації, які дозволяють нарешті чітко розподілити повноваження центральних органів влади та підвищити ефективність державного управління в Україні", - підкреслив Максим Бурбак.

"Важливість цієї ініціативи показує і те, що відразу після оприлюднення пропозицій супротивник почав чергову масовану кампанію проти Яценюка в інтернеті. Десятки тисяч доларів за один день вкладені в тиражування примітивного фейку проти Яценюка. Очевидно, у когось у Кремлі "підгорає". А це означає, що ми на правильному шляху!" - зауважив керівник фракції.

Максим Бурбак наголосив, що дискусія про зміни до Конституції повинна бути публічною.

"Звертаюся до всіх демократичних сил у парламенті: почнемо конкретну дискусію про конституційні зміни. Це повинен бути прозорий публічний процес. Ми пропонуємо не тільки внести в Конституцію євроатлантичну ясність, але і ввести реальну систему стримувань і противаг у владі", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram