ГоловнаПолітика

У разі санкцій США будівництво "Північного потоку 2" фінансуватиме Росія

"Це важливо для "Газпрому", а Росія зараз має високий запас ліквідності в євро".

У разі санкцій США будівництво "Північного потоку 2" фінансуватиме Росія
Фото: pikabu.ru

Будівництво газопроводу "Північний потік-2", який прямо зв'яже Росію і Німеччину, може бути профінансоване навіть у разі введення Вашингтоном санкцій щодо європейських компаній, залучених до проекту. Про це фінансовий директор компанії Nord Stream 2 Пол Коркоран заявив в інтерв'ю Welt am Sonntag, яке видання опублікувало в неділю, 1 липня, пише DW.

"Проект, безумовно, буде профінансований. Це важливо для "Газпрому", а Росія зараз має високий запас ліквідності в євро", - наголосив Коркоран.

За його словами, ініціативу за необхідності може бути реалізовано і без західних капіталовкладень.

"Газпром" заяву Коркорана наразі не прокоментував.

У реалізації спірного проекту "Північний потік-2", крім російського "Газпрому", беруть участь ціла низка європейських фірм, зокрема австрійський концерн OMV. Дотепер вісім інвесторів надали на будівництво газопроводу, який має з'єднати російську Усть-Лугу та німецький Грайфсвальд, суму в 4 мільярди євро.

Загальна протяжність газопроводу, який передбачається прокласти паралельно до першого "Північного потоку", повинна становити 1220 кілометрів.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ потрапила інформація про підготовку санкцій адміністрацією Трампа проти енергетичних компаній Німеччини та низки інших європейських країн, що беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram