ГоловнаПолітика

В уряді повідомили, кому мають намір підвищити пенсії в першу чергу

Додаткові пенсійні програми планують ввести до кінця цього року.

В уряді повідомили, кому мають намір підвищити пенсії в першу чергу
Павел Розенко
Фото: Сергей Нужненко

Чорнобильці та люди з великим трудовим стажем, але малою зарплатою, будуть першими в "черзі" на підвищення пенсії. Про це в ефірі "5 каналу" розповів віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

"Найбільш гостре сьогодні питання для чорнобильців, і треба врахувати одну з головних проблем пенсійної реформи, дуже малу надбавку до пенсії отримали люди з великим трудовим стажем 35-45 років, але малою заробітною платою. Президент звертався до уряду, і голова уряду це обіцяв, що все-таки питання великого термінового стажу і маленької зарплати повинно бути перераховано", - наголосив політик.

"Мінсоцполітики зараз готує відповідні розрахунки і пропозиції ... Треба це питання врахувати і зробити для цих людей якусь окрему програму", - додав він.

Розенко також зазначив, що все залежить від ресурсу.

"Якщо це більший ресурс - буде один варіант, якщо менший - то інший", - сказав віце-прем'єр.

На запитання ведучого, чи з'явиться все-таки додатковий ресурс на підвищення пенсій, Розенко відповів: "Думаю, що так. Ми бачимо позитивну динаміку надходжень до Пенсійного фонду. Ми отримали 3 млрд додатково до Пенсійного фонду в порівнянні з тим, що планували.

Також буде багато залежати від того, чи вдасться підвищити мінімальну зарплату до 4 200 грн. Все-таки це дасть ще додатковий ресурс до Пенсійного фонду України.

"Акумулювавши всі ці ресурси, я сподіваюся, що в кінці року ми будемо мати достатньо грошових надходжень до Пенсійного фонду України, щоб без інфляції, без збільшення дефіциту в Пенсійному фонді все-таки зробити якісь додаткові пенсійні програми", - припустив Розенко.

Нагадаємо, мільйон українських пенсіонерів отримають підвищення пенсій з 1 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram