ГоловнаПолітика

Координатор ОБСЄ відвідає в'язниці в ОРДЛО на початку вересня

Україна незадоволена зволіканням з його боку.

Координатор ОБСЄ відвідає в'язниці в ОРДЛО на початку вересня
Фото: ИноСМИ

Координатор Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) в підгрупі з гуманітарних питань Тоні Фріш планує відвідати в'язниці на окупованих територіях Донецької та Луганської областей на початку вересня.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі (Україна - Росія - ОБСЄ) Ірина Геращенко за підсумками вчорашніх перемов у Мінську.

"На нашу вимогу, координатор ОБСЄ Фріш відвідає в'язниці на окупованих територіях. Правда, як він заявив, тільки на початку вересня. Українські перемовники висловили розчарування, що координатор не знайшов можливості прискорити свій візит. Загалом, представники ОРДЛО та їхні російські куратори демонструють цілком деструктивну позицію, тому ні на крок не просунулися в питанні звільнення, пошуку зниклих, відкриття КПВВ «Золоте» чи будівництва мосту в Станиці Луганській", - написала вона у фейсбуці.

За її словами, українські представники порушили питання звільнення українських заручників на Донбасі і політв'язнів у Росії.

"Звернулися до російських представників: негайно дати офіційну відповідь на нашу пропозицію передачі 23 злочинців-росіян для звільнення українців. Росія так і не надала відповіді на наші усні та письмові запити, їм на своїх плювати. Росія кинула росіян напризволяще. Ми вимагаємо від координатора ОБСЄ офіційно поставити до порядку денного наступної зустрічі першим питанням звільнення у  форматі 23-23, росіян на українців", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, Служба безпеки України раніше повідомила про жорстоке поводження з українськими полоненими в ОРДЛО. Служба, зокрема, опублікувала свідчення 435 колишніх заручників про тортури, які до них застосовували бойовики "ДНР" і "ЛНР" та їхні російські куратори.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram