ГоловнаПолітика

Черговий колонії прийняв заяву Денісової про відвідування Сенцова

"На будь-які запитання відповідає одне - я доповім керівництву".

Черговий колонії "Белый медведь" (Ямало-Ненецький автономний округ Росії), де утримують українського режисера Олега Сенцова, прийняв заяву уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

"З 9-ї ранку намагаюся подати заяву у виправну колонію №8, де утримують Олега Сенцова. І тільки о 17:02 (місцевий час - ред.) вийшов черговий і прийняв заяву. На будь-які мої запитання відповідає одне - я доповім керівництву", - написала Денісова.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Вона також вкотре закликала російську владу допустити її до всіх утримуваних українців, а також проінформувати про стан їхнього здоров'я.

Раніше російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала в колонії Сенцова, який голодує 46-й день, і заявила, що його стан загалом задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання".

Денісова, зі свого боку, наголосила, що не вірить заявам Москалькової і зможе переконатися в задовільному стані політв'язня тільки після того, як побачить його особисто.

Нагадаємо, сьогодні Денісова прибула в колонію міста Лабитнангі, де утримують Сенцова. Однак, незважаючи на досягнуті домовленості про синхронне відвідування, до політв'язня її не пустили. Тим часом, російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала Сенцова і після цього заявила, що його стан - задовільний, і що "ніяких зауважень і прохань щодо стану здоров'я або умов утримання він не висловив".

Український і російський уповноважений з прав людини домовилися відвідати на територіях обох країн по 34 ув'язнених. Поїздки омбудсменів у тюрми - результат домовленості між РФ і Україною, досягнутий за підсумками телефонної розмови Порошенка та Путіна 9 червня.

Денісову, яка з 15 червня перебуває в РФ, не пустили до жодного українського політв'язня. Москалькова 26 червня відвідала Київ. Вона заявила, що має намір відвідати засудженого за дезертирство військовослужбовця Максима Одінцова, а також зустрілася з членами екіпажу російського судна "Норд", затриманого в Азовському морі у березні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram