ГоловнаПолітика

Константинопольська і Російська церкви проведуть перемови про автокефалію для України

УПЦ МП заявила, що текст томосу про автокефалію Української церкви ще не складено.

Константинопольська і Російська церкви проведуть перемови про автокефалію для України
Патриарх Варфоломей
Фото: EPA/UPG

Константинопольська православна церква і Російська православна церква мають намір провести перемови, щодо автокефалії для України.

Про це повідомляється на сайті УПЦ Московського патріархату, делегація якої 23 червня зустрічалася зі вселенським патріархом Варфоломієм у Стамбулі.

"Константинопольський патріархат спростував інформацію про те, що канонічний механізм подолання розколу в українському православ'ї вже нібито остаточно узгоджено, а текст томосу про автокефалію Української церкви складено. Не знайшло підтвердження і те, що одностороннє надання Українській церкві автокефалії має відбутися найближчим часом або в якісь певні терміни. Замість цього, архієреї Константинопольського патріархату показали готовність своєї церкви приєднатися до процесу подолання українського церковного розколу в консультації з братніми помісними православними церквами. Для цього найближчим часом делегація Константинопольського патріархату зустрінеться з представниками Російської православної церкви", - заявили в УПЦ МП.

Нагадаємо, 17 квітня президент Петро Порошенко підписав звернення до патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію УПЦ, 18 квітня відповідне звернення Президенту передали предстоятелі УПЦ КП Філарет і Української автокефальної православної церкви Макарій, 19 квітня звернення було підтримане Верховною Радою, після чого було передане Варфоломію.  

Філарет упевнений на 99%, що Константинопольський патріархат надасть Українській церкві автокефалію.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram