ГоловнаПолітика

Порошенка запросили на засідання Північноатлантичної ради НАТО

Президент України також візьме участь у зустрічі учасників миротворчої місії в Афганістані.

Порошенка запросили на засідання Північноатлантичної ради НАТО
Петр Порошенко и Йенс Столтенберг
Фото: president.gov.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив президента України Петра Порошенка взяти участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО на рівні глав держав і урядів, а також у зустрічі високого рівня учасників та партнерів миротворчої місії "Рішуча підтримка" в Афганістані.

Про це повідомила прес-служба президента.

Порошенко і Столтенберг у вівторок провели телефонну розмову, під час якої обговорювалася підготовка України до заходів у рамках липневого саміту НАТО.

Вони також говорили про розвиток подій на Донбасі та звільнення українських заручників, яких Росія тримає в тюрмах на своїй території і в окупованих регіонах.

"Петро Порошенко повідомив генеральному секретареві про розвиток подій на Донбасі й наголосив на важливості розміщення на окупованій частині Донбасу багатонаціональних миротворчих сил під мандатом ООН. Глава держави зазначив, що Україна продовжує реалізацію курсу євроатлантичної інтеграції та реформування сектору безпеки й оборони відповідно до стандартів НАТО й із залученням практичної допомоги Альянсу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 березня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив про намір заблокувати участь Порошенка в саміті НАТО через український закону про освіту, який, на думку угорської сторони, утискає права національних меншин. Порошенко відповідав, що не збирається скасовувати поїздки.

22 червня після засідання угорсько-української міжурядової робочої групи Сіярто заявив, що Угорщина більше не блокуватиме участь України в липневому саміті НАТО, але блокування політичних зустрічей комісії Україна-НАТО залишається в силі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram