ГоловнаПолітика

УГКЦ засудила погроми ромських таборів

"Такого типу дії йдуть на користь ворогам України".

УГКЦ засудила погроми ромських таборів
Фото: ugcc.tv

Українська греко-католицька церква засудила погроми ромських таборів, що відбулися в Києві, Тернополі та Львові в останні кілька місяців.

"Такого типу дії, ким би вони не були здійснені і якими б гаслами ці злочинці себе не прикривали, недостойні європейського народу, дискредитують незалежну Українську державу, а отже є справою, яка йде на користь ворогам України. Кожен мешканець нашої країни, незалежно від своєї національної, етнічної, релігійної приналежності, повинен відчувати себе гідним і повноцінним громадянином своєї держави, а державна влада повинна захищати його права та свободи, найперше - право на життя, здоров'я і вільний розвиток", - ідеться в заяві предстоятеля УГКЦ Святослава.

Святослав закликав державні органи прозоро та неупереджено провести слідчі дії і встановити імена злочинців, котрі винні в погромі ромських таборів.

"Закликаємо громадян України рішуче виступити проти такого типу поведінки, яка не має нічого спільного ані з християнськими, ані з загальнолюдськими правилами та нормами", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, увечері 23 червня у Львові під час нападу на табір ромів убили людину й поранили ще чотирьох. За нападом стоїть неонацистська неформальна організація "Твереза і зла молодь".

У квітні-червні відбулося ще мінімум три напади на ромські тимчасові поселення, за якими стояли праворадикали із "С14" і "Національних дружин".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram