ГоловнаПолітика

Ольга Герасим'юк йде із Нацради з ТБ

Відставка пов'язана з "неможливістю працювати прозоро".

Ольга Герасим'юк йде із Нацради з ТБ
Фото: changewmoney.ru

Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк подала заяву про відставку, повідомляє "Детектор медіа".

25 червня Герасим'юк подала голові Нацради Юрію Артеменку заяву про відставку "через неможливість працювати прозоро", пояснила вона.

Ольга Герасим'юк надала виданню копію заяви.

"На мій погляд, в органі (Нацраді, - ред.) створені неприйнятні для незалежної регуляторної діяльності умови. Склалася негативна морально-етична атмосфера, що робить неможливим прозоре, колегіальне ухвалення рішень, які б сприяли розвитку і зміцненню інформаційної сфери в державі. Робота незалежного регулятора помітно політизована", - йдеться у документі.

За словами Герасим'юк, "стало можливим поширення з Національної ради офіційним шляхом спотвореної і зманіпульованої інформації, яка має наклепницький характер... під загрозу ставиться сама суть свободи слова".

Заступник голови Нацради наголошує, що порушувала ці питання протягом 4 років роботи, але ситуація тільки загострилася.

Фото: detector.media

25 червня Герасим'юк подала голові Нацради Юрію Артеменку заяву про відставку "через неможливість працювати прозоро", пояснила вона.

Голова Нацради Юрій Артеменко у коментарі виданню заявив, що за законом рішення про відставку повинна прийняти Національна рада на своєму засіданні.

Ольгу Герасим'юк було обрано членом Нацради за квотою Верховної Ради 4 липня 2014 року. В регуляторному органі вона займається громадським мовленням, захистом і розвитком національного аудіовізуального продукту, мовною політикою, правами дітей та спеціальних категорій глядачів і слухачів, громадською радою, іномовленням, зв'язками з Верховною Радою, РНБО і силовим блоком, МЗС, журналістськими і громадськими організаціями, а також міжнародними зв'язками.

Нацрада більш ніж місяць не може провести засідання через відсутність кворуму. Каменем спотикання став розгляд низки питань: результати позапланових перевірок телеканалів "Інтер" і "1+1" щодо показу радянських фільмів за участю осіб з "чорного списку" Мінкульту і призначення перевірки каналу СТБ з того ж приводу; продовження ліцензій на цифрове ефірне мовлення в мультиплексах "Зеонбуду" загальнонаціональних цифрових телеканалів; погодження проекту розпорядження Кабміну щодо термінів відключення аналогового телебачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram