ГоловнаПолітика

Суд дозволив заочне розслідування стосовно запорізького "смотрящого" Анісіма

Анісімов, якого підозрюють у вимаганні, перебуває у міжнародному розшуку.

Суд дозволив заочне розслідування стосовно запорізького "смотрящого" Анісіма

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя дозволив заочне розслідування стосовно бізнесмена Євгена Анісімова, що перебуває у розшуку, якого правоохоронці називають "смотрящим" та кримінальним авторитетом на прізвисько Анісім часів президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"Слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя надано дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо зазначеного підозрюваного", - йдеться у повідомленні.

Клопотання на заочне розслідування скеровувала прокуратура Запорізької області у зв'язку з тим, що Анісімов, якого підозрюють у вимаганні, переховується від слідства і перебуває у міжнародному розшуку.

Нагадаємо, Анісімов був затриманий 21 жовтня 2013 року в аеропорту "Бориспіль". Затримання відбулося в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Санкція цієї статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі.

22 жовтня Орджонікідзевський райсуд Запоріжжя обрав йому запобіжний захід у вигляді 2 місяців арешту, а пізніше Печерський райсуд Києва продовжив арешт ще на місяць.

26 січня 2014 року суд змінив запобіжний захід на домашній арешт, після чого Анісімов зник і наразі перебуває у міжнародному розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram