ГоловнаПолітика

Ердоган готовий сприяти у звільненні українських політв'язнів, - Чийгоз

Насамперед мова йде про Сенцова, Кольченка та Балуха.

Ердоган готовий сприяти у звільненні українських політв'язнів, - Чийгоз
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтвердив готовність боротися за звільнення українських політв'язнів, які голодують, перебуваючи в Росії та анексованому нею Криму.

Про це заявив заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, передає Крим.Реалії.

"Раніше ми говорили Ердогану про його участь у звільненні політв'язнів і він відгукнувся. Він прийняв наші пропозиції останнього разу, коли зустрічався з Клімкіним (глава МЗС України, - ред.), Мустафою-ага (лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, - ред.) і Порошенком (президент України Петро Порошенко - ред.), коли обговорювалося питання українських політв'язнів. Він підтвердив готовність брати участь у цих процесах", - сказав Чийгоз.

За його словами, насамперед мова йшла про ув'язнених в Росії Олега Сенцова та Олександра Кольченка і про утримуваного в кримському СІЗО українського активіста Володимира Балуха.

"І про всіх інших, враховуючи критичність стану цих людей", - сказав Чийгоз.

На думку адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, президент Росії Володимир Путін дослухається до президента Туреччини Ердогана в питанні звільнення українського режисера Олега Сенцова.

Раніше повідомлялося, що український журналіст Роман Сущенко, незаконно засуджений в Росії, закликав Сенцова припинити голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram