ГоловнаПолітика

Горбатюк не збирається у відставку через реорганізацію його департаменту

"Нехай звільняються ті, хто порушує закон".

Горбатюк не збирається у відставку через реорганізацію його департаменту
Фото: Макс Требухов

Начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк не має наміру подавати у відставку у зв'язку з реорганізацією департаменту в слідче управління

"Нехай звільняються ті, хто порушує закон", - сказав він у коментарі "Українським новинам".

При цьому Горбатюк наполягає, що мовиться саме про ліквідацію департаменту, оскільки людей переводять до різних підрозділів. Горбатюк додав, що багато хто в департаменті болісно сприйняв новину про його ліквідацію.

Департамент спеціальних розслідувань ГПУ розслідує справи Майдану.

Нагадаємо, що формально ліквідація департаменту відбуватиметься шляхом поділу прокурорів і слідчих. Відділ процесуальних керівників Департаменту Горбатюка буде приєднаний до загального Департаменту процесуальних керівників під керівництвом заступника Генерального прокурора Юрія Столярчука. Слідчих департаменту готуються перевести до складу Головного слідчого управління.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявила, що така сама реорганізація чекає на Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки (в народі - департамент Кононенка-Грановського) та всі інші департаменти, в яких поєднуються слідство і процесуальне керівництво.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram