ГоловнаПолітика

ГПУ збирається реорганізувати департамент, який веде справи Майдану (оновлено)

Луценко аргументував реорганізацію необхідністю розподілу функцій слідства та процесуального керівництва.

ГПУ збирається реорганізувати департамент, який веде справи Майдану (оновлено)
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура України планує реорганізувати департамент, який займається розслідуванням справ Майдану. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Мустафа Найєм.

"Генеральний прокурор готується підписати наказ, який фактично ліквідує Департамент спеціальних розслідувань ГПУ, що займається розслідуванням справ Майдану. Керівник департаменту Сергій Горбатюк вже попереджений через своїх співробітників про можливе звільнення з обійманої посади у зв'язку з реорганізацією підрозділів. На останню нараду з реорганізації Департаменту Горбатюка навіть не запросили", - написав нардеп.

За його словами, формально ліквідація відбуватиметься шляхом розподілу прокурорів і слідчих.

"Відділ процесуальних керівників Департаменту Горбатюка буде приєднаний до загального Департаменту процесуальних керівників під керівництвом заступника Генерального прокурора Юрія Столярчука. Слідчих департаменту готують перевести до складу Головного слідчого управління. Хто контролюватиме їхню роботу наразі невідомо", - повідомив нардеп.

У коментарях під постом Юрій Луценко аргументував реорганізацію департаменту необхідністю розподілу функцій слідства та процесуального керівництва, уточнивши, що жодного слідчого або прокурора у справах Майдану не змінюють і не звільняють.

Оновлення. Пізніше ситуацію прокоментувала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Департамент спецрозслідувань С. Горбатюка трансформується в слідче управління, а процкери переходять в департамент процесуального керівництва. Такий варіант відділення процесуальних керівників від слідчих відбувається для приведення структури Генеральної прокуратури України у відповідність з чинним законодавством. Тому ніякої зради немає. Є тільки надумана істерика прихильників керівника одного департаменту ", - написала Сарган у Facebook.

Вона зазначила, що в результаті реформування жоден слідчий або процесуальний керівник у "справах Майдану" не буде ні звільнений, ні змінений.

"Тому Горбатюк і далі буде розслідувати всі справи Майдану - рік, п'ять, десять. Стільки, скільки його будуть захищати зацікавлені в цьому. Про результат серед захисників мова не йде чомусь", - зазначила прес-секретар Генпрокурора.

Вона додала, що такої ж трансформації зазнає департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки (в народі - департамент Кононенка-Грановського) і всі інші департаменти, в яких поєднуються слідство та процесуальне керівництво.

Про реорганізацію за фактом спікер пообіцяла повідомити на сайті ГПУ.

Нагадаємо, раніше американські криміналісти довели, що протестувальників на Майдані вбивав "Беркут".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram