ГоловнаПолітика

Печерський суд відправив книгу Онищенка на семантичну експертизу

Йдеться про можливе втручання в діяльність Арсенія Яценюка на посаді прем'єр-міністра.

Печерський суд відправив книгу Онищенка на семантичну експертизу
Фото: Сергей Нужненко

Печерський районний суд Києва призначив семантико-текстуальну експертизу книги народного депутата-втікача Олександра Онищенка у справі про втручання в роботу екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Про це йдеться в постанові суду від 18 червня.

Клопотання про відповідну експертизу подав слідчий Національної поліції.

Під час досудового розслідування встановили, що "чисельні публічні заяви ОСОБА_2, а також публічно продемонстровані ним матеріали містять відомості про те, що він отримав вказівку організувати антикампанію проти прем'єр-міністра України ОСОБА_4, аби згодом його рейтинг упав з 30% підтримки українців до 1%. У квітні 2016 року ОСОБА_4 був змушений подати у відставку. Відставка Арсенія ОСОБА_4 з посади прем'єр-міністра України була спланована. Медійна антикампанія тривала 10 місяців і щомісяця на неї витрачали 3 млн доларів".

У постанові суду зазначено, що семантико-текстуальний аналіз уривків книги необхідний "для з'ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження", сама експертиза не пов'язана з встановленням фактичних даних про автора.

Експерти досліджують об'єктивний зміст 8 фрагментів тексту, в кожному з яких повинні дати пояснення, чи є вони фактичними твердженнями, яке смислове навантаження несуть і чи містять негативну інформацію про прем'єр-міністра. Нагадаємо, Онищенко, якого підозрюють у фінансових махінаціях під час реалізації газу, оприлюднив частину запису розмови нібито з президентом Петром Порошенком.

Раніше суд дозволив проводити заочне розслідування розшукуваного в Україні народного депутата Олександра Онищенка. Його звинувачують в організації схеми перепродажу купленого в держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram