ГоловнаПолітика

Аваков анонсував новий комплекс заходів силовиків і ДФС у боротьбі з контрабандою на митниці

"Це будуть нові спільні групи контролю".

Аваков анонсував новий комплекс заходів силовиків і ДФС у боротьбі з контрабандою на митниці
Фото: Владислав Мусиенко

Силовики і ДФС готові застосувати новий комплекс заходів у боротьбі з контрабандою на митниці. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на зустрічі з підприємцями щодо боротьби правоохоронних органів з контрабандою на митниці, передає кореспондент LB.ua.

"Сьогодні ми проводимо робочу зустріч для того, щоб представники бізнес-асоціацій і з боку бізнесу чітко розуміли ситуацію, яка пов'язана з новим порядком контролю на українській митниці", - заявив він.

Міністр звернув увагу, що на спільній зустрічі присутні нинішній голова ДФС, в.о. голови Мінфіну, народні депутати.

"Ми обговоримо нові процедури, які хочемо застосувати. Обговоримо процедури, щоб з новими правилами ми, як то кажуть, не виплеснули дитину", - додав він.

Аваков нагадав, що вчора відбулася розширена зустріч у Кабміні на чолі з прем'єром щодо боротьби з контрабандою.

"Є постанова КМУ і доручення прем'єра, де детально прописуються нові правила, згідно з якими і ДФС і силовики зроблять низку комплексних рішень і нових заходів... Вони відповідатимуть чинному законодавству, але передбачають новий порядок. Це будуть нові спільні групи контролю, це буде особливий порядок аналітики і спеціальні процедури контролю в нейтральних і українських водах, зокрема, коли йдеться про незаконне нерозмитнене паливо", - сказав міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram