ГоловнаПолітика

Садовий запропонував у Брюсселі залучити європейців до управління українською ГТС

За словами мера, Україна повинна виробити чітку пропозицію європейським партнерам.

Садовий запропонував у Брюсселі залучити європейців до управління українською ГТС
Фото: Facebook

Уряди і компанії країн Європейського Союзу потрібно максимально залучити до управління, модернізації та експлуатації української газотранспортної системи. Про це міський голова Львова Андрій Садовий заявив під час візиту в Брюссель, де він зустрівся з єврокомісаром з питань розширення ЄС Йоханнесом Ганом і лідерами двох провідних європейських партій - Жозефом Долем і Гансом ван Балено.

За словами голови Львова, враховуючи загрозу "Північного потоку-2", Україна повинна виробити чітку пропозицію європейським партнерам щодо використання власної газотранспортної системи.

Такої пропозиції не існує і це стає питанням національної безпеки. На нашу думку, пропозиція повинна полягати в максимальному залученні європейських урядів і компаній до управління, модернізації та експлуатації нашої ГТС, - зазначив Садовий.

Він пояснив, що структури ЄС не до кінця знають як вплинути на розвиток проекту "Північний потік-2".

"У певних колах існує обережне переконання, що це шкідливий для Європи проект, але ключова думка - це справи бізнесу. Та й проти позиції Берліна, який лобіює проект, ніхто йти не хоче", - зазначив Садовий.

Також міський голова Львова констатував, що Україна повинна робити чіткі пропозиції європейським партнерам, а не тільки просити і вимагати.

"Ми готові працювати з Президентом і урядом над цим, навіть перебуваючи в опозиції. Це треба робити вже. Хоча справи підуть значно швидше, коли "Самопоміч" прийде до влади", - зазначив Садовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram