ГоловнаПолітика

Колишнього "заступника міністра" спорту Криму заарештовано на два місяці

Фаруха Камалова підозрюють у держзраді.

Колишнього "заступника міністра" спорту Криму заарештовано на два місяці
Фото: most.ks.ua

Дніпровський районний суд Києва взяв під варту на два місяці колишнього "заступника міністра" спорту Криму Фаруха Камалова.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Кримського "чиновника" взято під варту на 2 місяці. Дніпровським райсудом Києва проведено підготовче засідання стосовно обвинувачення так званого "екс-заступника міністра спорту Республіки Крим" у вчиненні державної зради", - написала Сарган у Twitter.

Наступний судовий розгляд призначено на 2 липня.

Фаруха Камалова затримали 2 лютого 2018 року працівники СБУ на адмінкордоні з півостровом у зв'язку з відкритою проти нього кримінальною справою про державну зраду. Він їхав у Херсон по біометричний паспорт.

Колишній український чиновник з квітня 2015 по травень 2016 року обіймав посаду заступника так званого "міністра спорту Республіки Крим". Після звільнення з посади він продовжив антиукраїнську діяльність у складі робочої групи зі створення Держпрограми окупаційної влади "Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ у Республіці Крим".

Останнім часом перед затриманням займав посаду секретаря регіонального відділення російської суспільно-державної організації "Добровільне товариство сприяння армії, авіації і флоту Росії".

Слідство підтвердило, що Камалов здійснював реалізацію державної політики країни-агресора в галузі спорту, сприяв популяризації збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованій території України, проросійського патріотичного виховання, здійснював заходи з проведення допризовної підготовки молоді перед військовою службою в Російській Федерації.

Провина підозрюваного підтверджується показами свідків, висновками проведених судово-портретної і фоноскопічної експертиз.

29 травня Херсонський міський суд продовжив термін утримання Камалова під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram