ГоловнаПолітика

Мати кримського політв'язня Примова оголосила голодування

Фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" засуджено до п'яти років колонії загального режиму.

Мати кримського політв'язня Примова оголосила голодування
Фото: facebook.com/crimeansolidarity

У Криму Раїме Примова, матір фігуранта севастопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Нурі Примова, який перебуває в російській колонії, 20 червня оголосила голодовку.

Про це повідомляє громадська організація "Кримська солідарність".

За словами Раїме Примової, вона написала заяву в управління ФСБ Росії в Республіці Крим і міста Севастополь з вимогою обміняти її сина - Нурі Примова. У ФСБ їй відповіли, що на її звернення надійде відповідь протягом місяця.

"Раїме Примова - інвалід другої групи. На цей час їй 68 років. У неї відсутня одна нирка, діагностовано серйозне захворювання печінки. Для неї подібний крок є великим ризиком для життя і здоров'я. Але переконати її відмовитися від цього рішення не вдалося", - йдеться в повідомленні.

Жінка заявляє про бажання врятувати свого сина, щоб його теж включили в списки обміну.

"Я не знаю, як по-іншому привернути увагу до вимог звільнити мого сина. Припиню голодування, тільки коли його включать в список обміну найближчим часом, або якщо стане дуже погано. Я не хочу вмирати, але за нього і його життя боюся набагато більше", - цитує Примову Крим.Реалії.

Нагадаємо, жителя Севастополя Нурі Примова в січні 2015 року заарештовано і звинувачено в організації діяльності осередку «Хізб ут-Тахрір", визнаної в Росії терористичною організацією.

7 вересня 2016 року Примова засуджено до п'яти років колонії загального режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram