ГоловнаПолітика

Тимошенко: і Крим, і Донбас повинні повернутися в Україну

«Треба мати сильну армію, щоб ніхто навіть не подумав зазіхнути на територію України».

Тимошенко: і Крим, і Донбас повинні повернутися в Україну
Фото: ba.org.ua

І Крим, і Донбас повинні повернутися в Україну. Про це заявила лідерка «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час відеоконференції у Facebook.

«Жоден українець і я як українка не заспокоїмося, поки не будуть повернені Україні Крим і Донбас», - зазначила вона.

За її словами, шлях до повернення своїх територій полягає в проведенні переговорного процесу на базі Будапештського меморандуму: "Потрібно проводити не фейковий, не той, який затягнув війну практично на 4 роки, а справжній переговорний процес на базі Будапештського меморандуму, на рівні лідерів націй".

Юлія Тимошенко також вважає за необхідне посилити тиск і санкції на країну-агресора Росію і створити сильну армію, яка захистить Україну.

«Треба мати сильну армію, щоб ніхто навіть не подумав зазіхнути на територію України», - сказала політик і нагадала, що під час свого прем'єрства докладала всіх зусиль для створення професійної армії, але тодішній президент назвав це утопією і «мене заветував».

Коментуючи питання розвитку Донбасу після перемоги над Росією, лідер партії зазначила, що повернути життя на окупованих територіях - «це наше завдання».

«Саме зараз, ще до президентських виборів, треба почати переговори про створення міжнародного фонду відродження і розвитку Донбасу. Я переконана, і Крим ми повернемо. Всі, хто давав гарантії Україні недоторканності наших кордонів у Будапештському меморандумі, повинні разом з нами підняти демократичний світ, щоб створити фонди відродження і розвитку окупованих територій», - переконана парламентарій.

Крім того, заявила Тимошенко, діючий президент, який говорив, що за два тижні закінчить війну, не має права йти на виборчу кампанію, поки не виконає зобов'язання.

«Це його обов'язок сьогодні. Втрата десятків тисяч людей свідчить про те, що порожні обіцянки підмінені не миром, а зароблянням у крові. За це доведеться відповідати!» - зазначила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram