ГоловнаПолітика

Денісова просить керівництво МКЧХ відвідати українських політв'язнів у Росії

Також омбудсмен просить посприяти їй в організації таких візитів.

Денісова просить керівництво МКЧХ відвідати українських політв'язнів у Росії
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Росії, Білорусі та Молдові Магне Барту з проханням відвідати українських політв'язнів, а також посприяти їй в організації таких поїздок.

Про це вона написала на своїй сторінці в Фейсбуці.

"З учорашнього дня намагаюся зустрітися з керівництвом регіональної делегації МКЧХ у РФ, Білорусі та Молдові Магне Барту. Сьогодні його помічник повідомила, що в нього (цитую) "дуже щільний графік і він не може зустрітися". На запитання, чи можливо завтра, відповіли, що немає жодного віконця", - написала Денісова.

Омбудсмен повідомила, що з огляду на ситуацію, яка склалася, вона направила Барту офіційний лист з проханням відвідати Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха і Олександра Шумкова.

"Я попросила його здійснити візити до пенітенціарних установ, де вони відбувають покарання, щоб перевірити стан їхнього здоров'я, а також сприяти організації моїх візитів до згаданих громадян України", - пояснила Денісова.

До свого повідомлення вона прикріпила фотокопію листа.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Нагадаємо, 15 червня Денісова приїхала в російську колонію, де утримують українського режисера Олега Сенцова, який продовжує голодування, але її до нього не пустили. Денісова наполягала на негайній зустрічі з ув'язненим через повідомлення про різке погіршення стану його здоров'я. Російський омбудсмен, своєю чергою, заявила, що Сенцов за час голодування погладшав на 2 кг.

Після цього Денісова і Москалькова домовилися про переговори в Москві. За підсумками переговорів омбудсмени домовилися про синхронне відвідування ув'язнених, проте Денісову не допустили до українців досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram