ГоловнаПолітика

Слідство у Криму пред'явило Рамазанову ще одне звинувачення

Кримського татарина жорстоко побили правоохоронці під час затримання.

Слідство у Криму пред'явило Рамазанову ще одне звинувачення
Исмаил Рамазанов
Фото: Антон Наумлюк

19 червня слідчий ФСБ пред'явив Ісмаілу Рамазанову уточнене обвинувачення. Крім дій, спрямованих на збудження ворожнечі та ненависті і приниження групи осіб за національною ознакою (ч. 1 ст. 282 КК РФ), кримського татарина звинувачують у незаконному зберіганні патронів (ч. 1 ст. 222 КК РФ).

Про це повідомив кореспонденту LB.ua адвокат Рамазанова Олексій Ладен.

Також слідчий допитав Рамазанова щодо суті обвинувачення. Провину в інкримінованих йому злочинах кримський татарин не визнав.

Як повідомив Ладен, щодо патронів Рамазанов пояснив, що вони йому не належать, а були підкинуті під час обшуку одним із співробітників поліції. Рамазанов клопотав провести його впізнання і потім очну ставку.

Стосовно висловлювань в групі інтернет-радіостанції Zello Рамазанов відмовився давати свідчення, оскільки в постанові про притягнення його як обвинуваченого не були вказані конкретні фрази, які підпадають під кримінальну відповідальність.

Крім того, адвокат Ладен заявив відвід експерту, який проводив лінгвістичну експертизу у справі Рамазанова, оскільки сумнівається в його компетентності.

"Експертизу провів експерт ФСБ Виноградов і він же є одним з авторів лінгвістичної експертизи у справі Сулеймана Кадирова [якого також захищав Ладен]. Наскільки мені відомо, у нього немає профільної лінгвістичної освіти, тому навіть не читаючи висновки цього експерта, у мене є великі питання до його компетентності", - пояснив Ладен.

Нагадаємо, Ісмаїла Рамазанова затримали 23 січня після обшуку за підозрою в порушенні ч. 1 ст. 282 КК РФ. Його звинувачують в тому, що використовуючи інтернет-радіостанцію Zello, публічно висловлював думку, яка, за висновком експерта, збуджує ненависть до групи осіб "росіяни". Крім того, під час обшуку у Рамазанова нібито знайшли патрони. Батько Рамазанова стверджує, що пакет з патронами від пістолета Макарова його сину підкинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram