ГоловнаПолітика

МВФ привітав створення Антикорупційного суду

Петро Порошенко і Крістін Лагард провели телефонну розмову.

МВФ привітав створення Антикорупційного суду
Фото: facebook.com/petroporoshenko

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард привітала створення в Україні Вищого Антикорупційного суду.

Про це йдеться в заяві директора-розпорядника МВФ за результатами телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком.

"Мене дуже надихає ухвалення українським парламентом Закону про Вищий антикорупційний суд (ВАКС), що є важливим кроком влади у боротьбі проти корупції. Новий закон прокладає шлях до створення незалежного і сильного антикорупційного суду, який разом з існуючими інститутами (НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою) сприятиме забезпеченню підзвітності й справедливості, яких потребує український народ від державних органів", - заявила Крістін Лагард.

Директор-розпорядник МВФ відзначила лідерство Порошенка, завдяки якому був ухвалений цей закон, і привітала його наміри забезпечити початок роботи суду вже до кінця цього року.

"Ми домовилися, що зараз важливо, щоб парламент швидко ухвалив поданий президентом додатковий закон для того, щоб формально утворити суд, а також поправки для повернення умов того, що ВАКС розглядатиме всі справи, віднесені до його юрисдикції, включаючи всі апеляції за відповідними рішеннями судів першої інстанції, як це було передбачено в ухваленому у першому читанні проекті закону", - повідомила Лагард.

Президент Петро Порошенко і директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард домовилися тісно співпрацювати разом з урядом з метою своєчасної реалізації цих та інших дій, зокрема тих, що пов'язані з ціною на газ і бюджетом, які мають вирішальне значення для завершення очікуваного перегляду в рамках програми з підтримки України МВФ, йдеться у документі.

Раніше повідомлялося, що Рада спробує включити закон про створення ВАКС до порядку денного 21 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram