ГоловнаПолітика

Суд про замах на Осмаєва та Окуєву перенесли (оновлено)

Розгляд справи відклали на 6 липня.

Суд про замах на Осмаєва та Окуєву перенесли (оновлено)
Фото: mediasat.info

Подільський районний суд Києва відклав розгляд справи стосовно підозрюваного у замаху на вбивство Адама Осмаєва і його дружини Аміни Окуєвої на 6 липня 2018 року.

Про це в залі суду оголосив суддя Бородій, передає РБК-Україна.

"Суд відкладає розгляд справи на 6 липня на 15:30", - заявив суддя.

Оновлення. Адвокат звинуваченого в замаху на вбивство Аміни Окуєвої і Адама Осмаєва виявився не готовим допитувати потерпілих, повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

За її словами, на засіданні 19 червня суд затвердив порядок дослідження доказів і вирішив на цьому ж засіданні допитати потерпілих.

"Несподівано для всіх присутніх адвокат обвинуваченого виявився не готовим до допиту і попросив суд про перерву. Суд присяжних, порадившись на місці, задовольнив клопотання і переніс засідання, щоб дати адвокату час на підготовку", - написала Максимець у Facebook.

Як повідомлялося, Подільський районний суд Києва 31 травня провів підготовче засідання у справі про замах на колишнього командира батальйону ім. Дудаєва Адама Осмаєва і його дружину Аміну Окуєву. На першому засіданні було ухвалено рішення призначити справу до розгляду по суті судом присяжних.

На засіданні 5 червня сторона обвинувачення зачитала обвинувальний акт, згідно з яким громадянину Російської Федерації Артуру Денісултанову інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на вбивство).

Замах на вбивство Адама Осмаєва і його дружини Аміни Окуєвої, було скоєно 1 червня 2017 року в Києві. Під час злочину кілера було поранено стріляниною у відповідь і затримано. У нього знайшли паспорт на ім'я Олександра Дакара. 30 жовтня 2017 року під час ще одного замаху Окуєву було вбито, а її чоловіка Осмаєва було поранено в ногу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram