ГоловнаПолітика

Начальнику Миколаївського СІЗО висунули підозру

Його звинувачують в отриманні хабарів за поліпшення умов перебування в ізоляторі.

Начальнику Миколаївського СІЗО висунули підозру
Фото: news.pn

Служба безпеки України і військова прокуратура повідомили про підозру начальнику Миколаївського слідчого ізолятора Роману Цибулі за ст.368 Кримінального кодексу - систематичне отримання хабарів.

Про це йдеться на сайті СБУ.

"Полковник внутрішньої служби налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від ув'язнених кримінальних авторитетів за безперешкодну передачу їм заборонених предметів і забезпечення неконтрольованого пересування камерами ізолятора. За свої «послуги» зловмисник вимагав талони на велику кількість літрів бензину", - заявили в СБУ.

В ізоляторі і за місцем проживання полковника відбулися обшуки.

За даними місцевого видання "Преступности.НЕТ", у камерах СІЗО було виявлено та вилучено заборонені предмети: мобільні телефони, sim-картки, велику кількість алкогольних напоїв, холодну зброю, яку, за наявною в оперативників спецслужби інформацією, за винагороду проносив на територію СІЗО персонал кримінально-виправної служби.

Крім того, були задокументовані факти побиття, знущань, насильства рецидивістами над особами, яких утримують у слідчому ізоляторі. За інформацією співрозмовника видання, керівництво ізолятора знало про це, однак заплющувало очі на це.

Також під час обшуку в кабінеті начальника СІЗО були виявлені талони на одну тонну палива (25-28 тисяч гривень за ринковими цінами), яке він вимагав від в'язнів за створення сприятливих умов перебування в СІЗО.

Нагадаємо, 23 березня в камері Миколаївського слідчого ізолятора знайшли мертвим 37-річного Дмитра Леонова, який був фігурантом справи Михайла Тітова ("Мультик"). Свого часу він був помічником нині покійного народного депутата України від КПУ Миколи Дзарданова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram