ГоловнаПолітика

Парубій поскаржився в ГПУ на прокурора Донського

КДКП відкрила дисциплінарне провадження.

Парубій поскаржився в ГПУ на прокурора Донського
Алексей Донской
Фото: Цензор

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій подав скаргу в генеральну прокуратуру України на прокурора Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Олексія Донського через те, що той назвав "нікчемним" закон про амністію активістів Євромайдану.

Про це повідомив журналіст проекту розслідувань Bihus.info Данило Мокрик.

Журналіст нагадав, що під час розгляду справи активіста Майдану Івана Бубенчика Донський заявив, що закон про амністію активістів Революції - мертвонароджений. "Цей закон - нікчемний", - пояснив Донський.

"Для мене є неприйнятним, коли прокурор у суді зазначає, що закон, схвалений українським парламентом про амністію, є нікчемним!", - заявив тоді спікер ВР.

На думку Парубія, прокурор не повинен давати політичну оцінку, а "виконувати закон, який схвалює вищий законодавчий орган!"

"І ось тепер КДКП відкрила дисциплінарне провадження. Олексій Донський готується постати перед комісією", - повідомив Мокрик.

Відзначимо, що Олексій Донський розслідував справу керівника "тітушок" Юрія Крисіна, обвинуваченого у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія. Як повідомлялося, Крисін отримав 5 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram