ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Європу допомогти Україні в боротьбі з корупцією

Президент назвав своєю метою перемогти корупцію.

Порошенко закликав Європу допомогти Україні в боротьбі з корупцією
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко закликав європейських партнерів допомогти Україні в боротьбі з корупцією.

Про це він написав у статті "Моя мета - перемогти корупцію в Україні", яка присвячена ухваленню парламентом закону про створення Вищого антикорупційного суду й опублікована The Washington Post.

"Після запуску суд почне свою роботу, допомагаючи закрити всі наявні корупційні схеми, які залишилися в Україні, і залучаючи винних осіб до відповідальності. Однак система не буде повністю ефективною, якщо і наші європейські партнери не зіграють свою позитивну роль в забезпеченні високого рівня перевірки потоків капіталу з України і не припинять надавати притулок чиновникам і олігархам, які прагнуть ухилитися від правосуддя в українських судах", - вважає Порошенко.

Президент назвав популістів внутрішніми ворогами боротьби України з корупцією.

"Як і їх союзники в деяких країнах Європи, популісти України голосно використовують риторику боротьби з корупцією, не будучи зацікавленими у вирішенні цієї проблеми. Вони є членами колишньої Партії регіонів Віктора Януковича і антиреформістських олігархів. В кінцевому підсумку, олігархи, які живуть в розкішному засланні в Західній Європі, першими зможуть зіткнутися з антикорупційним судом", - зазначив Порошенко.

Голова української держави впевнений, що прийняття закону про антикорупційний суд - "це прорив і зміна правил гри". Наступним завданням він бачить якнайшвидше забезпечення функціонування антикорупційного суду, яке дозволить закордонним експертам здійснювати нагляд за відкритим і прозорим відбором професійних суддів, а кандидати пройдуть ретельну перевірку.

"Так, у нас попереду ще багато роботи, але прийнявши цей закон, ми продемонстрували, що назад шляху немає, є лише наші спільні та узгоджені зусилля для того, щоб стати мирним, безпечним, вільним від корупції союзником ЄС і НАТО в сильнішій і об'єднаній Європі", - резюмував Президент України.

Нагадаємо, 14 травня закон про Антикорупційний суд набув чинності. Він повинен почати роботу після призначення щонайменше 35 суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram