ГоловнаПолітика

НАБУ впіймало фігуранта справи "Краяну" після шести місяців розшуку

Справа стосується пропозиції хабара в розмірі 500 тисяч доларів.

НАБУ впіймало фігуранта справи "Краяну" після шести місяців розшуку
Фото: Сергей Нужненко

Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками контррозвідки Служби безпеки України 15 червня затримали ймовірного спільника депутата Одеської обласної ради, підозрюваного в пропозиції співробітнику НАБУ хабара в розмірі 500 тис. доларів.

Майже шість місяців - з початку 2018 - підозрюваний переховувався від слідства, повідомляє прес-служба НАБУ.

16 червня Печерський районний суд Києва прокуратури обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 2 млн грн.

Нагадуємо, 12 січня 2018 Генпрокуратура і НАБУ повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку і його спільникові про підозру в пропозиції хабара посадовій особі бюро. В обмін на 500 тисяч доларів співробітник НАБУ мав зробити так, щоб зняли арешт з рахунків компанії, причетної до справи про продаж заводу "Краян". Йдеться про 185 млн грн, отриманих від продажу в грудні 2016 року міській раді Одеси будівлі заводу. Реальна ринкова вартість цієї будівлі, як встановлено слідством, коливається від 37 до 92 млн грн. За версією слідства, ймовірний бенефіціар компанії, на рахунках якої арештовано гроші, - Олег Бабенко.

Під час оголошення підозри Бабенко втік від слідчих через вікно, але пізніше здався і був відпущений під заставу 2 млн гривень. Особу його спільника не розкривають.

У справі про махінації з заводом "Краян" обвинуваченими є мер Одеси Геннадій Труханов і його заступник. Справу проти них вже передано до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram