ГоловнаПолітика

Суд повернув під варту росіянина, спійманого з посвідченням "снайпера ДНР"

Ігоря Кімаковського звільнили з-під варти рівно місяць тому.

Суд повернув під варту росіянина, спійманого з посвідченням "снайпера ДНР"
Игорь Кимаковский
Фото: inforesist.org

Красноармійський суд 18 червня заарештував громадянина РФ Ігоря Кімаковського, повідомила в фейсбуці прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. Росіянина взято під варту в залі суду.

Кімаковскій - колишній викладач Санкт-Петербурзького аграрного університету. Українські прикордонники затримали його в Березовому Донецької області. На блокпосту обвинувачений пред'явив їм посвідчення "снайпера ДНР" на ім'я Артема Сергєєва, при собі у нього був пістолет Макарова. Особистість Кімаковського прикордонники встановили після обшуку в його автомобілі з російськими номерами.

Росіянину інкримінують кілька статей: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни; незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами; порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. За найбільш тяжкими з них він може сісти на термін до 15 років.

Нагадаємо, про те, що 18 травня Красноармійський міськрайонний суд Донецької області звільнив Кімаковського з-під варти, інформація в ЗМІ з'явилася 15 червня.

Згідно з визначенням суду, обвинувачений надав договір про оренду квартири в Селідово Донецької області і розповів, що його мати і брат є громадянами України і живуть в Одеській області.

"Також колегія суддів не може не погодитися з обвинуваченим, що після його звільнення 15 грудня 2017 з-під варти до 29.12.2017 року (дати повторного обрання запобіжного заходу) він не ухилився від явки в суд при першому ж виклику, що дійсно може вказувати на його свідомість в дотриманні покладених на нього обов'язків", - сказано у вердикті.

Судді також врахували стан здоров'я обвинуваченого, а саме - наявність у нього таких захворювань, як хронічний панкреатит, хронічний гастродуоденіт, вегето-судинна дистонія і вертеброгенна люмбоішіалгія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram