ГоловнаПолітика

Бізнес-центри та кінотеатри в червні "мінували" з Росії, - Князєв

Порушено низку кримінальних проваджень.

Бізнес-центри та кінотеатри в червні "мінували" з Росії, - Князєв
Фото: Владислав Мусиенко

Кіберполіція встановила, що повідомлення про мінування бізнес-центрів в Україні, зокрема, у Харкові, надходять з території РФ.

Про це на брифінгу в Харкові заявив голова Нацполіції України Сергій Князєв, повідомляє Укрінфром.

"Протягом червня надходять повідомлення про мінування в Україні місць масового скупчення людей: кінотеатрів, бізнес-центрів, зокрема, у Харкові, але найбільше постраждав від цього Львів. Наша кіберполіція достовірно встановила, що повідомлення йдуть від російських провайдерів. Установлено місце перебування цих "мінерів". Порушено низку кримінальних проваджень", - зазначив Князєв.

Однак, за його словами, ефективний результат буде тоді, коли ми зможемо притягти винних, які перебувають за кордоном, до кримінальної відповідальності.

"Є інституція заочного розслідування, і якщо ця стаття підпадає під Кримінально-процесуальний кодекс, перешкод у розслідуванні перед нами не буде, зокрема, стосовно російської влади, яка не реагує на те, що відбувається", - додав Князєв.

Раніше повідомлялося, що з 5 червня до правоохоронних органів щодня надходять повідомлення про мінування бізнес-центрів у Харкові. Жодне повідомлення не підтвердилося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram